loader image

01.06.2021 s pričetkom ob 14.00 uri so mladi likovni ustvarjalci - učenci I. OŠ Žalec pod vodstvom učiteljice Neli Šuler polepšali na novo položen asfalt na pločniku ob Savinjski Cesti in nato še na Kidričevi ulici v Žalcu. S to aktivnostjo smo želeli na poseben način opozorit, da je v MS Žalec kljub ukrepom zoper epidemijo Covid - 19,  pred kratkim izvedla sanacijo dveh pločnikov v skupni dolžini preko 1000 metrov in v skupni vrednosti 37.000,00 EUR. Obnova pločnikov je del realizacije programa MS Žalec za leto 2021 na področju infrastrukture na javnih površinah za katere je pristojna Mestna skupnost. Oba pločnika sta bila v zelo slabem stanju. Zaradi rezanja in urejanja ostale infrastrukture, ki poteka pod pločnikom, sta bila pločnika že zelo dostrajana in v slabem stanju. V Kidričevi ulici je bilo potrebno zamenjat tudi robnik v dolžini 682 metrov.

Od večjih del imamo v načrtu dela za letos še obnovo poti od mestnega trga do Doma II. Slovenskega Tabora v vrednosti nekaj čez 4.000,00 EUR, številčenje naselja Ložnica, popravilo uličnih oznak v Žalcu in obnovo nekaterih talnih označb na parkirnih prostorih v mestu.

Zahvaljujemo se učiteljici Neli Šuler in njenim učencem za njihov prispevek.

© Mestna Skupnost Žalec - Vse pravice pridržane
clock-ophoneenvelopelocation-arrow linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram