loader image

RECITAL SLOVENSKE PESMI PRI SPOMENIKU

Dan osvobodilne fronte ali Dan OF, ki ga danes imenujemo Dan upora proti okupatorju, je državni praznik, ki ga v Sloveniji praznujemo 27. aprila. Na sredi preurejenega Šlandrovega trga v Žalcu stoji bronast kip partizana s puško v roki, ki je posvečen 34 padlim borcem, talcem in internirancem (kipar B. Pengov).

Na pobudo Lorene Jenšterle so se predstavniki Socialnih demokratov Žalec zbrali pred kipom NOB v Žalcu in izpeljali vsedržavno digitalno akcijo "Recital Slovenske pesmi Karla Destovnika Kajuha". Poklonili so se padlim borcem in na glas podali sporočilo in del pesmi: »Zato, ker nismo trhle bilke, ki po toči ovene, ker mi nismo le številke, smo ljudje!«

Zapisala: Lorena Jenšterle

Skromno, spoštljivo do zgodovine in ljudi, ki so dali življenja za nas in našo domovino, ob spomeniku na Šlandrovem trgu dne 22.04.2021 v počastitev prihajajočega državnega praznika "Dan Upora" 27.04.2021.

Hvala nastopajočim za recital in sporočilo vsem ki slutite, čutite in ki imate radi domovino, praznujmo dostojno in ponosno!

23/04/2021
Domov
© Mestna Skupnost Žalec - Vse pravice pridržane
clock-ophoneenvelopelocation-arrow linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram