loader image

Sanacija pločnika Kidričeve ulice

V prvi polovici meseca maja 2021 je v Kidričevi ulici v Žalcu potekala obnova pločnika, ki jo je financirala mestna skupnost Žalec. Dela so bila izvedena v kratkem času in zelo kvalitetno.

Gre za pločnik, ki je bil v preteklosti neštetokrat prerezan zaradi vzdrževanja in napeljevanja drugih infrastrukturnih vodov, ki potekajo pod njim. Pohodna površina je bila zaradi tega na večih delih udrta tako, da je zastajala voda, pozimi led, pa tudi razpoke so bile pogoste. Večina robnikov je bila porozna, nekateri so že razpadali, zato smo morali tudi te zamenjati.

Sanacija Kidričeve je bila predvidena z letnim planom dela MS Žalec na področju infrastrukture, ki ga je  v začetku leta potrdil svet MS Žalec. V nadaljevanju realizacije plana je predvidena tudi obnova peš poti od Mestnega trga do Doma II. slovenskega tabora, kjer je večina pohodnih betonskih plošč počenih, na začetku pa je tudi delno vdrta. Predvidena je tudi obnova dela parkirnega prostora pri bivšem Juteksu v Hmeljarski ulici.

V teku so tudi dela na pločniku med Aškerčevo ulico in ulico Heroja Staneta.

20/05/2021
Domov
© Mestna Skupnost Žalec - Vse pravice pridržane
clock-ophoneenvelopelocation-arrow linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram